A vízvétel szabályai 
ÁSVÁNYVÍZ RÉSZVÉNYESEKNEK
A részvényesek vízvételi jogának gyakorlásáról
 
 
A FuturAqua Nyrt. minden egyes 5 Ft névértékű törzsrészvénye után gazdasági évenként egy liter prémium minőségű ásványvizet vehetnek át a részvényesek. Az Alapszabály kimondja, hogy az Igazgatóság határozatában rendelkezik a vízvételi jog gyakorlásának részleteiről.
 
Jelenleg az alábbi tudnivalókat érdemes elolvasni, és megfontolni a víz átvételének lehetőségéről:
 

 

A vízvételi jog gyakorlását 2014-ben a Társaság időben és mennyiségi szinten is kiterjeszti, valamint összekapcsolja a FuturAqua által megalkotott és kibocsátott alternatív pénz, a WATERCOIN megszerzésének lehetőségével.

 

A vízvételi korlátozás eltörlése

A vízvételi jog a Társaság közgyűlésének döntése szerint 2014-től nincs korlátozva, így a részvények számához igazodik. A korábbi, részvényesenként 25 ezer literig terjedő korlátozás tehát 2014. január 31-től már nem él, így a nagyobb részvényesek is aktívan bekapcsolódhatnak a részvényesi vízvétel rendszerébe. A vízbázis fedezete mellett forgalomba kerülő és ivóvízre váltható alternatív pénz megszerzésének lehetősége is a tényleges részvényszámhoz igazodik.

 

A vízvételi jog gyakorlásának meghosszabbítása

A részvénykönyvbe a 2014. április 30-án tartott éves rendes Közgyűlés időpontjában bejegyzett részvényesek a következő éves rendes közgyűlésig élhetnek vízvételi jogukkal, így a korábbi, gazdasági év végéig tartó lehetőség hozzávetőlegesen négy hónappal meghosszabbodik.

 

Vízvétel WATERCOIN-ért és Vízkvóta utalványokért

A FuturAqua Nyrt. igazgatóságának 14/2014. számú határozata értelmében mostantól a vízvételi jog gyakorlása összekötésre kerül a Vízkvóta utalványok és az alternatív pénz, a WATERCOIN kibocsátásával. A gyakorlatban korábban gondot jelentett a víz több részletben történő igénylése, a jog esetleges átruházása és az éven belül át nem vett víz kérdése. Mostantól a részvényesek részvényeik számához igazodó névértéken válthatnak Vízkvóta utalványt, amelyet vízre válthatnak, vagy értékesíthetnek.  A vízvételi jog ezzel teljesen függetlenedik a részvénytől: a vízkvóta utalványok elajándékozhatók, eladhatók. Az alternatív pénz, a WATERCOIN pedig a tesztüzemelés végleges fázisában lévő kereskedési felületünkön személyes ügyfél-azonosítás után adható-vehető, így a víz kereskedelmének régen várt állomásához érkeztünk.

 

Átruházható vízkvóta-utalványok és WATERCOIN váltásának menete

A FuturAqua Nyrt. igazgatóságának döntése szerint vízkvótákhoz való hozzájutás elsősorban a részvényesek privilégiuma lesz. Az utalványok a FuturAqua Nyrt. budapesti és pécsi irodájában válthatók és vehetők át, illetve helyezhetők letétbe. Az utalványok fedezetét az OTP Bank Nyrt. Dél-dunántúli Régió Igazgatóságán 2014. november 3-án megnyitott speciális utalványkibocsátói fedezeti alszámlára kell átutalni, amelynek száma: 11731001-20706519. A WATERCOIN és a Vízkvóta utalványok megszerzésének, visszaváltásának szabályait a www.watercoin.hu oldalon találhatják meg.

 

A víz megvásárlása, átvétele a WATERCOIN alternatív pénzzel és Vízkvóta utalványokkal

FuturAqua Nyrt. Igazgatósága a víz fizikai átvételének lebonyolítása érdekében a tavalyihoz hasonlóan továbbra is a www.vizkvota.hu weboldal segítségével rögzíti és koordinálja a vízátvételi igényeket. Részvényeseink ezen a felületen a vízátvétel technikai lebonyolítására, költségeire és az átvétel helyére vonatkozó információkat találnak, valamint a csomagolás költségeit is itt fizethetik ki bankkártyával. Természetesen lehetőség van WATERCOIN és Vízkvóta utalvány beváltására is. A személyes és számlázási adatok megadása után igénylését véglegesen rögzítjük.

A víz átvételére szállítási költség mentesen az Alap 1. Ásványvízüzemben van lehetőség a rendelés leadása és az önköltség kifizetése után 15 napon belül, egyeztetett időpontban. Lehetőség van egyedi igény alapján meghatározott csomagolásra (pl. 1000 literes tartály). A WATERCOIN vagy érvényességi időn belül az FQX Vízkvóta utalványokat a víz átvételekor kell átadni a helyszínen a FuturAqua Nyrt. munkatársának vagy megbízottjának.

 
Meggyőződésünk, hogy a FuturAqua részvényekhez kapcsolódó vízvételi jog rövidesen egy kiemelkedően sikeres, példaértékű üzleti gyakorlattá válhat. Reméljük, részvényeseink személyesen is belekóstolnak majd a FuturAqua Nyrt. sikerének valódi ízébe.
 
 
FuturAqua Nyrt.
Igazgatósága

 

How?
 
WaterSharing is a unique CSR programme in which, quite simply, shares mean water. For every share purchased, investors receive a liter of mineral water, packaged in biodegradable plastic bags, for a nominal service fee. In other words, if you by a thousand shares you are entitled to a thousand liters of our premium mineral water. Under the company articles, each shareholder is eligible to a maximum of 10.000 liters of mineral water a year. You can find detailed information about pick up dates on our website. 
 
Why bags? 
 
The mineral water packaged for our WaterSharing movement is made of biodegradable plastic bags. These bags have the potential to replace the traditional PET bottles.  
 
What shall I do with them?
 
Freshwater is fundamental to all of our futures. The Earth’s purest and safest drinking waters lie secure deep underneath. Its scarcity teaches responsibility. WaterSharing means sharing this very responsibility. WaterSharing is our answer to the world wide water scarcity. The heart of our movement is to more equally redistribute drinking water. Use your own responsibilty to make a change. We encourage you to donate or simply pass along your unneeded water bags.   
 
Who and where could you help?
 
In Hungary, almost five hundred cities or 1.5 million people lack access to safe drinking water, that means they drink substandard and often toxic tap water. The toxic levels of arsenic, nitrate, nitrium, bleach, chlorine, led, mercury, cadmium, synthetic drugs and hormones directly contribute to numerous illnesses and health problems. For children, elderly, for schools, crystal clear water is essential. Our WaterSharing programme is designed to reach the very people who need healthy water the most. Charity organizations, homeless shelters, hospitals, just to name a few places where your donations could make a tremendous difference. 
 
What happens with the remaining water bags?
 
In our continuing efforts to ensure that our waterbags reach those in need, the bags which are not picked up by their owners until the end of the year, are automatically donated to charities of our choice. We annually publish the  list of donatees, given the consent of both parties.